126 תכנית לימודים בינתחומית בתרבות הקולנוע
תכנית לימודים בינתחומית בתרבות וקולנוע
לימודים לתואר שני
ראש התכנית: פרופ' איבון קוזלובסקי גולן
חברי הסגל האקדמי
מרצה בכיר: פרופ' איבון קוזלובסקי גולן.
עמית הוראה: ד"ר איריס פרוכטר רונן, ד"ר יצחק רוזן, ד"ר שלומית אהרוני ליר, פרופ' אורי רשף
מרכזת התכנית: רויטל כהן
מיקום: משכן לאמנויות, בניין הכט
שעות קבלה: בתיאום מראש
טלפון: 048288190 , 048249242/321
דוא״ל: hifafilm@gmail.com
rcohen17@univ.haifa.ac.il
כתובת אתר האינטרנט: http://film.haifa.ac.il
כתובת למשלוח דואר: התכנית לתרבות הקולנוע, אוניברסיטת חיפה
שד אבא חושי 199, הר הכרמל, חיפה, מיקוד: 349883
תכנית לימודים בינתחומית לתואר שני בתרבות הקולנוע
תכנית לימודים בינתחומית לתואר שני בתרבות הקולנוע
מטרת הלימודים
תכנית הלימודים הבינתחומית בלימודי קולנוע משלבת בתוכה תחומי ידע רבים ושונים. מטרתה של התכנית לפתוח אפיקי מחקר חדשים ורב תחומיים לתארים מתקדמים שישלבו בין נושא הקולנוע ותחומים שונים. בתוכנית נלמד ונחקור את תוצרי הקולנוע תוך התייחסות נרחבת להקשרים קולנועיים, טלוויזיוניים תרבותיים והיסטוריים בעולם; ולהתפתחויות החדשות בעידן הגלובליזציה הטכנולוגי.
תנאי קבלה
- לתוכנית יכולים להגיש מועמדות מכל תחומי הדעת בוגרי תואר ראשון BA ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או מחוץ לארץ, כך גם בוגרי קולנוע, תקשורת, ומדיה דיגיטלית; בוגרי מכללות להוראה B.Ed.בציון 76 לפחות בכל חוג (במסלול דו-חוגי).
- המועמדים יידרשו לראיון אישי ותיבדק התאמתם לתכנית.
- הוועדה החוגית לתואר שני תבדוק באופן פרטני את נתוני מועמדים מתחומי דעת אחרים ותקבע אם יש לחייב את המועמד בשיעורי השלמה. בסמכות הועדה להחליט מהו סוג הקורס שילמד, מספר הקורסים הנדרשים והיקפם, בהתאם לרקע האקדמי של כל מועמד.
- מועמדים בעלי תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייבים לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה.
- מועמדים בוגרי אוניברסיטאות מוכרות מחוץ לארץ וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה-GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון.
- ניתן לעבור ממסלול א’ למסלול ב’ ולהיפך, בתנאי שהסטודנט מצהיר בכתב על כוונתו לעבור מסלול ליושב ראש הועדה לתארים מתקדמים ולמזכירות החוג עד לסוף סמסטר ב’ של שנת הלימודים הראשונה. בכל מקרה, הועדה לתארים מתקדמים תאשר לימודים במסלול א’ על-פי הישגי התלמיד בשנת לימודיו הראשונה.
- החוג אינו מתחייב לקבל את כל מי שעומד בתנאי הקבלה.
לימודי השלמה לקראת לימודי התואר השני (126150-24-01)
הוועדה לתארים מתקדמים של התכנית לתרבות הקולנוע תקבע לכל תלמיד את היקף לימודי ההשלמה, בכפוף לתקנון לימודי התואר השני, ובהתאם ללימודים האקדמיים של התלמיד בתואר הראשון.
סיום השלמות אינו מהווה קבלה אוטומטית ללימודי תואר שני.
מסלולי הלימוד בתכנית:
מסלול א׳ – עבודת גמר מחקרית (תזה) 126201-24-01
מסלול ב׳ – מסלול עם עבודת גמר מסכמת 126202-24-01
מסלול א׳ :
עם כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה) 126201-24-01
משך הלימודים כולל הגשת עבודת תזה הוא עד 3 שנים.
מבנה והיקף הלימודים
המסלול כולל שיעורים פרונטאליים בהיקף 28 שש"ס, הגשת עבודות סמינר, ביצוע מחקר והגשת עבודת גמר מחקרית (תזה) שתזכה ב 8 שש"ס (סה"כ 36 שש"ס).
במסלול א’ נדרשים הסטודנטים לכתוב שתי עבודות סמינריוניות ולהגיש רפרט אחד וכן כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה).
הסטודנטים נדרשים בסוף שנת הלימודים הראשונה לממוצע ציונים 90 ומעלה בקורסים העיוניים ובקורסי החובה בלבד בכדי להמשיך במסלול א’ לתזה. (בכלל זה לא נכללים שיעורי הסדנאות והשיעורים המתקדמים המקצועיים).
על התלמיד יהיה להגיש את הצעת התזה ולקבל את אישור הוועדה החוגית לתואר שני עד סוף השנה השנייה (לא כולל חופשת הסמסטר או הקיץ).
ניתן לעבור ממסלול א’ למסלול ב’ ולהיפך, בתנאי שהסטודנט מצהיר בכתב על כוונתו לעבור מסלול ליושב ראש הועדה לתארים מתקדמים ולמזכירות החוג עד לסוף סמסטר ב’ של שנת הלימודים הראשונה.
בכל מקרה, הועדה לתארים מתקדמים תאשר לימודים במסלול א’ על-פי הישגי התלמיד בשנת לימודיו הראשונה.
עבודת הגמר המחקרית צריכה לשקף כושר ניתוח של מקורות ראשוניים ומקורות משניים, יכולת להתמודד עם גישות ופרדיגמות מדעיות שונות, תוך כדי הצגת מתודה מחקרית עקבית ויכולת התבטאות בהירה.
את עבודת הגמר ינחה חבר סגל בעל מינוי באוניברסיטת חיפה בדרגת מרצה ומעלה. במקרה הצורך (נושא רב תחומי) יתווסף מנחה שותף, באישור ראש התוכנית והדיקן ללמודים מתקדמים.
עבודות ובחינות
עבודות סמינריוניות:
הסטודנט חייב בשתי עבודות כתובות בהיקף סמינריוני, עבודה אחת מקורסי החובה והשנייה לבחירתו מבין הסמינרים בהם השתתף.
- ציוני קורסים: בכל קורס יינתן ציון על פי דרישות הקורס.
מסלול א' – עבודת גמר מחקרית (תזה):
- לא יאוחר מתום השנה הראשונה ללימודים, יחליט התלמיד בהתייעצות עם המנחה, על נושא עבודת הגמר המחקרית.
- ההצעה לעבודת הגמר תובא לאישור הועדה לתארים מתקדמים של החוג.
- היקף העבודה הכתובה לא יעלה על 20,000 מילים, שהם כ–80 עמוד (מלבד ביבליוגרפיה, תמונות וכדומה).
- העבודה תוגש לחוג לשיפוט, לאחר אישור המנחה.
- ההתקשרות עם המנחה, הכתיבה, ההגשה והשיפוט של עבודת הגמר יהיו על פי הנוהל הקיים בתקנון לימודי התואר השני של האוניברסיטה.
שקלול הציונים
עבודת גמר (תזה) – 40%
עבודות סמינריוניות – 30%
לימודי החוג האחרים – 30%
לימודי שפה זרה
סטודנטים יחויבו בשפה זרה בהתאם למחקרם, באישור ראש התוכנית. סטודנט שאינו זקוק ללימודי שפה במסגרת תחום המחקר שלו לא יידרש ללמוד שפה זרה, גם זאת באישור ראש התוכנית. ניתן להכיר בקורסי שפה (פרט לאנגלית) שנלמדו במסגרת תואר ראשון או במסגרות מוכרות אחרות מחוץ לאוניברסיטה באישור ראש התוכנית.
מסלול ב׳:
מסלול עם בחינת גמר 126202-24-01
משך הלימודים במסלול זה הוא עד שנתיים.
במסלול ב’ נדרשים הסטודנטים ללמוד קורסים בהיקף של 36 שעות שבועיות סמסטריאליות, כתיבת שלוש עבודות סמינריוניות ,הגשת רפרט אחד ועמידה בבחינת גמר.
בתום השנה הראשונה ללימודים יוכלו סטודנטים המעוניינים לעבור למסלול א’ עם כתיבת תזה (בהתאם לתנאים שפורטו לעיל). לשם כך יש לפנות בבקשת אישור לראש התכנית.
עבודת גמר
בכל שנה יפורסמו מועדי בחינות והגשת עבודות הגמר באתר התכנית הבינתחומית לתרבות הקולנוע. רשאים להגיש עבודת גמר סטודנטים שהגישו את כל העבודות הסמינריוניות בתואר, ומלאו את חובותיהם האקדמיות הנדרשות בתוכנית.
ציון המעבר המינימאלי לעבודת הגמר הוא 76.
נוהל פתיחת מחברות
פתיחת מחברות הבחינה תתאפשר לשבוע אחד בלבד, מיום פרסום ציון הבחינה.
נוהל ערעורים
ערעור על עבודת הגמר יתאפשר רק בציון שהינו מתחת ל–80, ציון שיתקבל לאחר הערעור הינו ציון סופי ולא יתאפשר לאחריו ערעור נוסף.
שקלול הציונים
30% – עבודת גמר
40% – 3 עבודות סמינריוניות
30% – לימודי החוג האחרים
הלימודים מרוכזים ביום אחד בלבד, ביום ד׳ בשבוע.
הערות:
- ניתן ללמוד קורסי בחירה מחוגים אחרים בדרג 3 לפחות. כל קורס יאושר באופן פרטני על ידי ראש התכנית.
- רשימת קורסים רלבנטיים תפורסם מדי שנה.
- למסיימים תוענק תעודת מוסמך האוניברסיטה בתרבות הקולנוע (M.A).
מסלול לימודי מחקר מקדים
- תנאי קבלה: יתקבלו תלמידים אשר סיימו את לימודיהם לתואר שני במוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ ובחוץ לארץ, אשר ממוצע ציוניהם לתואר שני הוא 90 לפחות, ואשר קבלו הסכמה ממנחה (בדרגת מרצה ומעלה, מאוניברסיטת חיפה) להנחותם בעבודת הגמר המחקרית.
- על המועמדים לעבור ראיון אישי עם ראשת התכנית
מסלול הלימודים
- משך הלימודים הנורמטיבי במסלול לימודי מחקר מקדים הינו שנה אחת.
- לתלמידים תיקבע תכנית השלמות מותאמת אישית. בהתאם לתכנית שתיקבע, ובאישור הרשות ללימודים מתקדמים, ניתן לאשר תכנית לימודים שתימשך שנתיים.
התלמיד יכתוב עבודת גמר מחקרית (תזה). מהלך כתיבת העבודה, כולל הגשה ואישור של הצעת התזה והליך שיפוט העבודה יתבצעו בהתאם לתקנון לימודי תואר שני.
סיום לימודים
- לאחר סיום כתיבת עבודת הגמר המחקרית וקבלת אישור המנחה/ים תוגש עבודת הגמר המחקרית לשיפוט. ציון התזה הנדרש ממועמדים לתואר שלישי הינו 86 לפחות.
- סיום החובות בכתיבת עבודת הגמר המחקרית (תזה) ולימודי ההשלמה אינו מהווה קבלה אוטומטית ללימודי תואר שלישי. הוועדה הכלל אוניברסיטאית לתלמידי מחקר היא הרשאית לקבוע אם ניתן להמליץ בפני הדיקן ללימודים מתקדמים על קבלה ללימודי דוקטורט.