229 טכנולוגיות ימיות
טכנולוגיות ימיות על שם האטר
חוג לימודים לתואר שני M.Sc ותואר שלישי P.hD (במסגרת הוועדה הכלל אוניברסיטאית לתלמידי מחקר)
ראש החוג: פרופסור יצחק מקובסקי
חברי הסגל האקדמי
פרופסור חבר: פרופסור יצחק מקובסקי, פרופסור רועי דיאמנט, פרופסור טלי טרייביץ, פרופסור איציק קליין.
מרצה בכיר: דוקטור דריה אקניאק, דוקטור אורן גל.
עוזרת מינהלית לראש החוג: גברת דניאלה זק
שעות הקבלה: ימים א׳-ה׳, בין השעות 12.00-10.00, חדר 283, קומה 2, בניין רב תכליתי.
טלפון: 04-6647928
פקס: 04-8288267
דואר אלקטרוני: martec@univ.haifa.ac.il
כתובת החוג באינטרנט: https://marsci.haifa.ac.il/martec
הלימודים לתואר מוסמך במדעים (M.Sc)
נושאי המחקר בתחום מדעי הים רבים וחובקים תחומי ידע מגוונים אך להם אתגר משותף: הם מחייבים שימוש באמצעים הנדסיים מתקדמים המפותחים במיוחד לצורך זה. בישראל, בתחום זה של מחקר הנדסי ופיתוח תשתית טכנולוגית לחקר הים העמוק, פער משמעותי הן בידע והן בכוח אדם.
המטרה הראשית של החוג הנה לתת מענה לפער הקיים באמצעות מחקר של טכנולוגיות ימיות חדשניות והכשרת כוח אדם מקצועי שיתרמו לביסוס, קידום וחדשנות המחקר בתחומים השונים של מדעי הים. בוגרי התוכנית ישתלבו במחקר ופיתוח במסגרות אקדמיות ובתעשייה המתפתחת בתחום זה בארץ בפרט, אך לא רק.
מטרה נוספת של החוג הנה לשמש תשתית מדעית טכנולוגית לאומית בידע וציוד לחקר הים העמוק. ההכשרה בחוג משלבת מומחיות בתחומי ההנדסה, הטכנולוגיה ומדעי הים. המחקר בחוג מתמקד בפיתוח מענה לאתגרים שבחקר הים באמצעות פיתוח טכנולוגיות מתקדמות כגון: נושאים חדשניים ברכבים רובוטיים תת ימיים, חיישנים תת ימיים מתקדמים (אופטיים, אקוסטיים ועוד) ועיבוד המידע שלהם, תקשורת וניווט על ותת ימי.
שפת הלימודים
שפת הלימודים הרשמית בחוג היא עברית. שליטה באנגלית ברמה מתאימה ללימודים מתקדמים היא תנאי לקבלה לחוג. הקורסים בחוג יינתנו באנגלית או בעברית לפי החלטת המרצה. במידה ובקורס נוכח תלמיד שאינו דובר עברית ההוראה בקורס תתקיים באנגלית.
דרישות קבלה
לחוג יוכלו להתקבל בוגרי תואר ראשון בעלי ממוצע של 80 לפחות (B.Sc ארבע שנתי) בהנדסת מכונות, חשמל, אלקטרואופטיקה, אווירונאוטיקה, מדעי המחשב ו/או במדעים הקשורים לתחומים אלה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחוץ לארץ. חריגים יידונו על ידי ועדה חוגית.
בעלי תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, יידרשו להיבחן בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה כתנאי לקבלתם ללימודים.
לצורך קבלה לחוג על המועמד להגיש קורות חיים, גיליון ציונים רשמי מתארים קודמים ושמות של שני ממליצים.
מועמדים מתאימים יוזמנו לראיון אישי.
לפני תחילת לימודיו יידרש התלמיד להתקשר עם מנחה פוטנציאלי (חבר סגל בחוג) ולסכם על נושא המחקר. הודעת המנחה על נכונותו להנחות את הסטודנט בעבודת התיזה שלו, תהווה תנאי לקבלתו ללימודים בחוג.
מועמדים מוסמכי אוניברסיטאות מוכרות מחוץ לארץ וכן מוסמכי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה־GRE. פרטים נוספים על מבחן GRE ניתן למצוא בתקנון לימודי תואר שני ובקישור: http://www.ets.org/gre/
מבנה הלימודים
היקף השעות הנדרשות לקבלת התואר הינו 36 שש"ס, מתוכם 24-28 שש"ס בגין הקורסים, 8-12 שש"ס בגין עבודת התזה המחקרית (תיזה)*.
*סטודנטים שסיימו לימודי תואר ראשון בהנדסה ארבע שנתי היקף הקורסים יעמוד על 24 שש"ס.
- קורסי חובה בהיקף של 14 שעות שבועיות סמסטריאליות.
- קורסי בחירה בהיקף של 10-14 שעות שבועיות סמסטריאליות (תלמידים שסיימו לימודי תואר ראשון בפרק זמן של שלוש שנים ילמדו קורסי בחירה בהיקף של 14 שעות שבועיות סמסטריאליות).
- קורס עבודה מחקרית (תזה) בהיקף של 8-12 שש"ס (בהתאם לרקע האקדמי של התלמיד).
השתתפות חובה בהפלגה הלימודית, ובסמינרים החוגיים והבית ספריים.
משך הלימודים
הלימודים בחוג נפרסים על פני שתי שנות לימוד (לא כולל לימודי השלמות) במשך חמישה ימי לימוד בשבוע. מרבית קורסי החובה יתקיימו במשך שנת הלימודים הראשונה. מוסמכי התוכנית יהיו זכאים לתעודת מוסמך האוניברסיטה בטכנולוגיות-ימיות (.M.Sc).
מבנה הלימודים:
הלימודים הם במסלול א’ בלבד, הכולל מחקר וכתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה).
הציון הסופי יורכב כדלקמן:
30% – ציוני הקורסים
35% – עבודת הגמר המחקרית (תזה)
35% – בחינת הגנה על התיזה (הבחינה תיערך בעל- פה)
הלימודים לתואר דוקטור לפילוסופיה (Ph.D)
לימודי תואר שלישי במסגרת הוועדה הכלל-אוניברסיטאית לתלמידי מחקר
תלמידים המעוניינים בלימודים לתואר שלישי בתחום הטכנולוגיות הימיות יכולים לבצע זאת במסגרת הוועדה הכלל אוניברסיטאית לתלמידי מחקר בהנחיית חברי סגל בעלי מינוי אקדמי בבית הספר למדעי הים על שם צ׳רני מדרגת מרצה בכיר ומעלה.
תכנית לימודים – מסגרת ההכשרה של בי"ס בלום
תלמידי ותלמידות מחקר אשר יחלו את לימודיהם החל משנת הלימודים תשפ"ה יחויבו להשלים במהלך לימודיהם 7 מפגשים מתוך מסגרת ההכשרה של ביה"ס בלום. הרשות ללימודים מתקדמים, ביה"ס בלום ממליץ להשתתף ב 12 מפגשים לפחות.
הוועדה ללימודי תואר שלישי רשאית להכיר בגין השתתפות ב 7 מפגשים, כקורס בהיקף של 1 שעה סמסטריאלית ובגין השתתפות ב 12 מפגשים, כקורס בהיקף של 2 שעות סמסטריאליות.