.M.A — מוסמך ביחסים בינלאומיים

ראש התכנית: פרופ' עמי פדהצור

הובילו את העתיד הימי של ישראל

הים מכסה יותר משני שלישים מכדור הארץ והוא זירת
התרחשות מרכזית בעולם המודרני.

כמעצמת ים, ישראל זקוקה למנהיגים וקובעי מדיניות
בעלי ידע מעמיק בתחום הימי.

תכנית הלימודים הייחודית שלנו לתואר שני
באסטרטגיה ימית נועדה להכשיר את הדור הבא של מנהלים, יזמים ומובילים בתחום זה.

מטרת התוכנית

להקנות למשתתפיה ידע, כלי חשיבה וניתוח חדשים ומגוונים תוך אימוץ גישה מחקרית בינתחומית רחבה, המשלבת ממדים כלכליים, חברתיים, סביבתיים וטכנולוגיים הנגזרים בחלקם לפחות, מהוויית העולם הגלובלי החדש ובעלי זיקה לתווך הימי (Maritime Domain)  ההולך ותופס מרכיב חשוב בחוסנה ובביטחונה של ישראל.

הים, המכסה יותר משני שלישים מכדור הארץ, הוא זירת התרחשות מרכזית בעולם המודרני.
שינויי אקלים, התפתחות הכלכלה הכחולה, והגידול בהגירה מפנים הארץ אל חופי הימים והאוקיאנוסים הפכו את המרחב הימי לחשוב מאין כמוהו במאה ה-21.
ישראל, כמעצמת ים, זקוקה למנהיגים וקובעי מדיניות בעלי ידע מעמיק בתחום הימי. תוכנית הלימודים הייחודית לתואר שני ביחסים בינלאומיים עם התמחות באסטרטגיה ימית נועדה להכשיר את הדור הבא של מנהלים, יזמים ומובילים בתחום זה.

בסיום הלימודים יוענק התואר מוסמך האוניברסיטה ביחסים בינלאומיים. תחום ההתמחות יצוין על גבי אישור הזכאות ותעודת המוסמך.

ייחודיות התוכנית

1. הקניית היכרות עם מדעי הים ופיתוח יכולות אופרטיביות בים

– יסודות במדעי הים

– מערכת ים תיכון

2. הים ביחסים בינלאומיים ובמשפט

– מים כלכליים וגבולות ימיים

– שיתוף פעולה אזורי

– משפט בינלאומי

– ביטחון ימי והגנה על מתקנים ונתיבי שייט

3. כלכלה כחולה וניהול

– ניהול משאבי טבע ימיים

– יזמות ולוגיסטיקה

– מדעי המידע ובינה מלאכותית

קהל היעד

התכנית מיועדת למנהלים, לנושאי משרות ציבוריות, ולעובדים בעלי ניסיון אשר מעוניינים להרחיב את השכלתם בתחום הימי.

לאן תוביל אתכם התכנית?

מוסמכי התכנית יוכשרו למשרות שדורשות היכרות עם מעמיקה עם התווך הימי, יכולות אנליטיות, וכישורי איסוף, ניתוח והפצת מידע תוך שימוש בטכנולוגיות חדשניות.

1.    במגזר הציבורי

* משרדי ממשלה, גופי ביטחון, שויות מקומיות

2.    במגזר הפרטי

חברות טכנולוגיות וחברות, הזנק שעוסקות בתחומי הים, בקיימות, כלכלה כחולה, והטכנולוגיות.

פלטפורמות תוכן שמתמחות בים.

3. המגזר השלישי

ארגונים מקומיים, אזוריים, ובינלאומיים, המתמחים באנרגיה, חקלאות ימית, קיימות וכלכלה כחולה.

תנאי קבלה

בעלי תואר ״בוגר״ ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ, או בחוץ לארץ, שהשיגו ציון סופי ממוצע של 80

מועמד/ת בעל/ת תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב/ת לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת ע״י האוניברסיטה.

מועמדים בוגרי אוניברסיטאות מוכרות מחו״ל וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחוייבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה–GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון.

פריסת הלימודים

התכנית תרוכז ביום לימודים אחד בשבוע, בימי שני.

משעה 10:00 עד השעה 18:00

משך הלימודים של התוכנית הינו שלושה סמסטרים: א׳, ב׳ וקיץ.

היקף תכנית הלימודים הוא 36 שעות שבועיות סמסטריאליות, מתוכן קורסי חובה בהיקף של 8 שעות שבועיות סמסטריאליות, קורסי התמחות בהיקף של 14 שעות שבועיות סמסטריאליות, והשאר קורסי בחירה.

התכנית מתקיימת במסלול ללא תיזה.

סה"כ היקף התכנית 36 שש"ס:

קורסי חובה                  8 שש"ס

קורסי התמחות           14 שש"ס