200 בית הספר לקרימינולוגיה
לימודים לתואר בוגר ומוסמך
ראש בית הספר: ד"ר יואב מחוזאי
חברי סגל אקדמי:
פרופסור חבר: פרופ' אביטל מנטוביץ, פרופ' חגית לרנאו
מרצה בכיר: ד"ר חוה דיין, ד"ר ליהי יונה, ד"ר יואב מחוזאי, ד"ר שרון רבינוביץ שנקר
מרצה: ד"ר גיל רוטשילד-אליאסי
עמיתי הוראה ומורים מן החוץ: ד"ר ליאור טל, ד"ר ענבר כהן, ד"ר ליאת פסח, עו"ד רעות כהן
תלמידי מחקר: עו"ד רונן שיכמן, דנית רונן
מזכירות ביה״ס
מינהלנית ביה״ס: גב' זיוה הרשקוביץ
מרכזת לימודי ב"א: גב' מיסאנה עליאן
טלפון: 04-8288991
דואר אלקטרוני: .criminology@univ.haifa.ac.il
לימודים לתואר ב"א (בוגר/ת האוניברסיטה)
מטרת הלימודים
מטרתה של תוכנית הלימודים לתואר ראשון בקרימינולוגיה היא להעניק לסטודנטים ידע מקיף בתחום הקרימינולוגיה והתחומים הנלווים במסגרת מדעי החברה ומדעי ההתנהגות. לימודי ב"א בקרימינולוגיה נועדו לפתח ולהקנות מיומנויות אקדמיות לניתוח והערכת תופעות בתחום הפשיעה, הקורבנות, הענישה והמערכות השונות העוסקות בתחומים אלו: משטרה ואכיפה, בתי משפט ומערכת התקון (בתי סוהר ומוסדות ענישה) תוך התבוננות על מקומן ודרכי פעולתן של מערכות אלה בהקשר החברתי והתרבותי הרחב. בוגרי תואר ראשון יהיו בעלי ידע תאורטי נרחב בתחום וכן ארגז כלים שיאפשר להם להמשיך ללימודי תואר שני בקרימינולוגיה בהתאם לתנאי הקבלה ללימודי תואר שני.
תנאי קבלה לתואר ראשון
- קבלה רגילה
- ציון סכם נדרש: 550 ומעלה (בחלוקה של 1 ל- 2 : בגרות 33% פסיכומטרי 66%)
- תעודת בגרות מלאה
- אנגלית כשפה זרה: תנאי הקבלה לתוכנית הינו רמת אנגלית "בסיסי" לפחות.
- תנאי קבלה למי ששפת אימו/ה אינה עברית: ציון 110 ומעלה בבחינת הידע בעברית (יע"ל)
- קבלה על סמך מבחן התאמה
מסלול למועמדים/ות בעלי/ות סכם 530-549 אשר יעברו מבחן התאמה ייעודי. הקבלה תיעשה לאחר שקלול ציון הסכם עם ציון מבחן ההתאמה. מועמדים במסלול זה שלא יתקבלו לאחר מבחן ההתאמה, יישקלו שנית לקבלה במסלול קדם תואר.
- קבלה על סמך הצטיינות במכינה האוניברסיטאית של אוניברסיטת חיפה
מסלול למועמדים/ות שסיימו את המכינה האוניברסיטאית באוניברסיטת חיפה בממוצע 90 ומעלה, אשר יעברו מבחן התאמה ייעודי. הקבלה תיעשה לאחר שקלול ציון הגמר במכינה עם ציון מבחן ההתאמה.
מסלול קדם תואר
- מסלול מיוחד למועמדים/ות בעלי/ות סכם 500-529 אשר יעברו מבחן התאמה ייעודי. הקבלה למסלול תיעשה לאחר שקלול ציון הסכם עם ציון מבחן ההתאמה. המתקבלים יהיו במעמד 'שומע חופשי עם קרדיטציה', במסגרתו ילמדו את כלל הקורסים הנלמדים בתכנית בסמסטר א' (סה"כ 20 נ"ז). המועמדים יתקבלו כסטודנטים מן המניין אם ישלימו בציון עובר את שלושת הקורסים הבאים, וממוצע הציונים שלהם בקורסים אלו יהיה לפחות 76: (1)מבוא לקרימינולוגיה (2)מבוא למערכת המשפט הישראלית (3)פסיכולוגיה לקרימינולוגים. לאחר הקבלה הרשמית לתואר ראשון, יוכרו הקורסים כחלק מהתואר.
- מסלול מיוחד למועמדים/ות בעלי ממוצע בגרות 90 ומעלה ללא פסיכומטרי אשר יעברו מבחן התאמה ייעודי. הקבלה למסלול תיעשה לאחר שקלול ציון הבגרות עם ציון מבחן ההתאמה. המתקבלים יהיו במעמד 'שומע חופשי עם קרדיטציה', במסגרתו ילמדו את כלל הקורסים הנלמדים בתכנית בסמסטר א' (סה"כ 20 נ"ז). המועמדים יתקבלו כסטודנטים מן המניין אם ישלימו בציון עובר את שלושת הקורסים הבאים, וממוצע הציונים שלהם בקורסים אלו יהיה לפחות 76: (1)מבוא לקרימינולוגיה (2)מבוא למערכת המשפט הישראלית (3)פסיכולוגיה לקרימינולוגים. לאחר הקבלה הרשמית לתואר ראשון, יוכרו הקורסים כחלק מהתואר.
- קבלה על סמך הצטיינות במכינה האוניברסיטאית של אוניברסיטת חיפה. מסלול למועמדים/ות שסיימו את המכינה של אוניברסיטת חיפה בממוצע 86 ומעלה, אשר יעברו מחבן התאמה ייעודי. הקבלה תיעשה לאחר שקלול ציון הגמר במכינה עם ציון מבחן ההתאמה.
- ביה"ס מקיים מסלול קבלה ייחודי למשרתי ומשרתו מילואים. לפרטים יש לפנות למזכירות הסטודנטים.
מבנה הלימודים
ביה"ס לקרימינולוגיה מקיים תוכנית לימודים במסלול חד- חוגי ובמסלול דו-חוגי. (הערה: בשנה"ל תשפ"ה לא ייפתח מסלול חד-חוגי).
הלימודים לתואר ראשון בקרימינולוגיה מתקיימים במהלך 3 שנים אקדמיות.
תוכנית הלימודים כוללת שיעורים, תרגילים וסמינר.
הנוכחות בשיעורים חובה, בהתאם לתקנון האקדמי.
מטלת הסיום ואופן חישוב הציון הסופי בכל קורס תיקבע ע"י המרצה ותועבר לידיעת הסטודנטים בשיעור הראשון.
המסלול הדו-חוגי
מספר נקודות הלימוד הנדרש לקבלת התואר במסלול הלימודים הדו-חוגי הינו 60 נקודות זכות (56 נ"ז במסגרת ביה"ס וכן 4 נ"ז לימודי העשרה במסגרת אשכול דרך הרוח/אשכול מדעי הנתונים/אשכול חדשנות ויזמות/קיימות)
תוכנית הלימודים המוצעת מורכבת מתמהיל של קורסי חובה, קורסי בחירה וסמינרים.
יש להדגיש כי הקורסים המוצעים בתכנית הלימודים אינם מיועדים להכשרה טיפולית מקצועית, אלא עוסקים בחקר אקדמי של תיאוריה, מדיניות ויישום.
שילובים מומלצים במסלול הדו-חוגי
התוכנית ניתנת לשילוב עם כל חוג אחר באוניברסיטה. עם זאת, נעשו מאמצים מיוחדים להתאים את מערכות הלימודים כדי לעודד את השילובים עם החוגים הבאים, המתאימים במיוחד ללמודים במסלול הדו-חוגי בקרימינולוגיה: פסיכולוגיה, סוציולוגיה, ייעוץ והתפתחות האדם, חינוך מיוחד ומערכות מידע.
סטודנט אשר לומד חלק מהמקצועות או מקצועות שקולים במסגרת החוג השני, יקבל פטור מאותם מקצועות, באישור ראש התכנית, וישלים את מכסת נקודות הזכות הנדרשות מתוך מקצועות הבחירה.
פירוט תכנית הלימודים במסלול דו-חוגי
(הערה: ייתכנו שינויים בתכנית הלימודים בהתאם לאילוצי המערכת ו/או המרצים)
שנה א'
פסיכולוגיה לקרימינולוגים 4 נ"ז
שיטות מחקר בקרימינולוגיה 4 נ"ז
מבוא לקרימינולוגיה 4 נ"ז
מבוא למערכת המשפט הישראלית 4 נ"ז (2 נ"ז שיעור + 2 נ"ז תרגיל)
מבוא לסוציולוגיה (מתוקשב) 2 נ"ז
ויקטימולוגיה 4 נ"ז
מחקר סוציולוגי יישומי בקרימינולוגיה 4 נ"ז
סה"כ 26 נ"ז
שנה ב'
כתיבה מדעית וקריאה ביקורתית 4 נ"ז
קרימינולוגיה ומגדר 4 נ"ז
פנולוגיה ומערכות כליאה 4 נ"ז
מוח והתנהגות 4 נ"ז
פסיכופתולוגיה 2 נ"ז
סה"כ 18 נ"ז
שנה ג'*
סמינר 6 נ"ז
קורסי בחירה והעשרה 6 נ"ז
דרך הרוח 4 נ"ז
סה"כ 16 נ"ז
תנאי מעבר משנה לשנה
תנאי המעבר בקורסי המבואות: ציון סופי 70 ומעלה בכל אחד מקורסי המבוא: מבוא לקרימינולוגיה, מבוא לסוציולוגיה, מבוא למערכת המשפט הישראלית
תנאי המעבר בקורסים האחרים: ציון סופי 55 ומעלה בכל יתר הקורסים.
סטודנט אשר לא יעמוד בתנאים אל, רשאי ביה"ס להפסיק את לימודיו.
תנאי סיום הלימודים בתוכנית
השלמת מספר הנקודות הנדרש בממוצע 60 ומעלה
השלמת סמינר בציון 60 ומעלה
ציון סופי 70 ומעלה בקורסי המבוא וציון 55 ומעלה בכל יתר הקורסים
מתווה לימודי האנגלית באוניברסיטת חיפה בהתאם להנחיות מל"ג
חובה על כל סטודנט/ית להגיע לרמת פטור באנגלית כחלק מהחובות לתואר.
על מנת לסווג את רמת הידיעה בשפה האנגלית או להעניק פטור מהם, מחויב/ת הסטודנט/ית בבחינת סיווג באנגלית (פסיכומטרי/אמיר/ אמירם) כחלק מתנאי הקבלה לאוניברסיטה.
ישנן ארבע רמות סיווג באנגלית ועל כל סטודנט/ית ללמוד קורסי אנגלית בהתאם לסיווג בבחינות הכניסה ובהתאם לתקנון האקדמי לתואר ראשון. פירוט ניתן לקרוא באתר היחידה ללימודי אנגלית שפה זרה או בפרק היחידה ללימודי אנגלית שפה זרה המופיע בשנתון.
סטודנט לא יוכל ללמוד קורסים וסמינרים של שנה ג' במידה ולא יסיים את חובות השפה האנגלית.
פטורים מקורסי חובה
סטודנט המבקש פטור מקורס חובה על סמך לימודיו בחוג אחר באוניברסיטה או באוניברסיטה/מכללה אחרת אשר מוכרת בהתאם להנחיות מל"ג, יגיש בקשה מנומקת לראש התוכנית. לאחר קבלת אישור אקדמי לפטור, יצטרך להשלים את הנקודות בקורסי בחירה בביה"ס או בחוג אחר בכפוף לאישור יו"ר הוועדה החוגית לתואר ראשון.
סמינרים
על כל סטודנט/ית במסלול הדו-חוגי ללמוד ולכתוב סמינר במהלך שנה ג'.
לא ניתן ללמוד קורסים מדרג 3, כולל סמינר, ללא עמידה מלאה בחובת אנגלית בהתאם לתקנון האקדמי.
חובות הסטודנט/ית בסמינר: נוכחות מלאה, השתתפות פעילה והגשת עבודה סמינריונית.
ציון עובר בסמינר הינו 60.
נוכחות בשיעורים
היעדרות בלתי מוצדקת העולה על 20% מן השעורים עלולה להביא לביטול השתתפות הסטודנט/ית בקורס.
חלה חובת השתתפות פעילה שמהווה חלק מהציון הסופי בכל הקורסים, התרגילים והסמינרים.
כישלון בקורסים
בקורסי חובה – יש לחזור על הקורס כולל כל המטלות (מותנה במספר המקומות הפנויים בקורס).
בקורסי בחירה – יש לבחור קורס אחר ברמה מקבילה (מותנה במספר המקומות הפנויים בקורס).
ניתן לחזור על קורס חובה או בחירה פעם אחת בלבד. סטודנט אשר נכשל בקורס חובה פעמיים, לא יוכל להמשיך בלימודיו בחוג וכן נקודות הזכות שצבר לא ייחשבו ולימודי התואר שלו יופסקו בהתאם לתקנון.
זכאות לתואר ראשון בקרימינולוגיה (הערה: קבלת התואר מותנית באישור סופי של המל"ג)
סטודנט/ית זכאי/ת לתואר "בוגר" בתנאי שהשלים/ה את כל החובות האקדמיים על-פי דרישות ביה"ס והפקולטה מבחינת היקף הקורסים והרכבם, כולל עמידה בכל התחייבויותיו/ה
לאוניברסיטת חיפה.
ציון סופי לתואר
סטודנט אשר סיים את כל חובותיו לב"א במסלול החד-חוגי או הדו-חוגי (כולל עבודה סמינריונית) זכאי לקבל אישור זכאות לתואר ממדור אישורים לאחר חתימה במזכירות ביה"ס על שקלול הלימודים. במקרה של קורסי בחירה עודפים, יש לציין במפורש אילו קורסים ייכללו בציון הסופי.
באישור הזכאות מפורטים החוגים בהם למד ותאריך הזכאות לתואר. תאריך סיום החובות לתואר בחוג ייקבע לפי תאריך המטלה האחרון (גם אם יהיה זה תיקון לעבודה), ובהתאם לתקנון של אגף מינהל התלמידים. לאחר קבלת אישור הזכאות לתואר לא ניתן עוד לתקן את ציון הגמר.
שקלול ציון סופי לתואר ב"א
ציון הגמר נקבע כממוצע משוקלל של כל מקצועות הלימוד שנלמדו באוניברסיטת חיפה. לא יאושרו תיקוני ציונים לאחר שמזכירות ביה"ס תעביר לאגף מינהל התלמידים אישור על סיום הלימודים.
לימודים לתואר שני (מוסמך/ת האוניברסיטה)
מטרת הלימודים
קרימינולוגיה היא תחום דעת בין-תחומי, המשלב היבטים סוציולוגיים, משפטיים, פסיכולוגיים, פילוסופיים, ביולוגיים, כלכליים ועוד, לשם ניתוח תופעות הקשורות בפשיעה, סטייה חברתית וקורבנות פשיעה, עבריינות, אכיפת חוק וסדר ומדיניות.
תוכניות הלימודים לתואר שני בקרימינולוגיה מפתחות ומקנות מיומנויות אקדמיות לניתוח והערכה של תופעות שונות בתחומים הנוגעים לפשיעה, עבריינות וקורבנות, תוך הקניית בסיס מתודולוגי ותיאורטי רחב ויכולות יישום ידע למטרות השתלבות בארגוני אכיפת חוק, כליאה, משפט, שיקום ומוסדות מחקר.
משך הלימודים
משך הלימודים לתואר השני הוא שנה אקדמית אחת אשר פרושה על-פני שלושה סמסטרים עוקבים (סמסטר א', ב' וקיץ). הלימודים יתקיימו בימים
שלישי (יום לימודים מלא) ורביעי (החל מהשעה 14:00). הלימודים בימי רביעי בסמסטרים ב' ו-ג' יחלו בשעה 16:00 ויועברו באופן מתוקשב.
בימי רביעי בסמסטר א' לומדים רק את קורסי ההשלמה והם נלמדים בקמפוס.
תכניות ההתמחות
לביה"ס שתי תכניות התמחות, המאפשרות בחירה בין תחומים שונים של התמקצעות בתחומי הקרימינולוגיה עם שילוב בין מיומנויות יישומיות בשטח
ההתמחות לבין מיומנויות מחקר אקדמי. הלימודים בתכניות מתקיימים במסלול לימודים ללא תזה (מסלול ב') או, לאחר אישור, במסלול לימודים מחקרי עם תזה (מסלול א') אשר מאפשר המשך לימודים לתואר שלישי.
תחום ההתמחות יצויין על גבי אישור הזכאות ותעודת המוסמך.
התמחות בחקר פשיעה, משפט וחברה
התמחות זו עוסקת בחקר תופעות שונות של פשיעה, עבריינות וקורבנות תוך כדי התמקדות בקשר ההדדי בין החוק והמשפט לבין תהליכים חברתיים, סוציו-אקונומיים, תרבותיים ועוד. הלימודים מציגים בפני הסטודנטים את היחסים ההדדיים והמורכבים בין המשפט, הפשיעה ואכיפת החוק לבין החברה והקהילה.
הלימודים בהתמחות זו מקנים למסיימיה כלים לחקר מדיניות ועיצובה, וייעוץ לארגונים העוסקים בחקר פשיעה וניהול התערבות בתחום, מתוך היכרות עם עולם התוכן המשפטי-פלילי ועולם התוכן הפסיכו-סוציאלי.
התמחות בחקר פשיעה והתמכרויות
התמחות זו מקנה ידע תיאורטי אינטגרטיבי, מיומנויות וכלים אקדמיים ומעשיים למחקר, ניתוח פיתוח ויישום מדיניות, תכנון וניהול התערבויות ושיקום בתחום
ההתמכרויות. הלימודים הינם רב-תחומיים ומשלבים תיאוריות, מיומנויות חשיבה ומחקר ומיומנויות יישומיות מתחומים שונים (קרימינולוגיה, פסיכולוגיה, חוק ומשפט,
סוציולוגיה ותרבות, ביולוגיה, אפידמיולוגיה, פסיכו-פרמקולוגיה וחינוך). הלימודים בהתמחות זו מאפשרים התמקצעות בתחום ההתמכרויות לחומרים פסיכואקטיביים והתמכרויות
התנהגותיות וכן עיסוק בממשקים המורכבים בין סמים, תהליכי התמכרות, עבריינות וקורבנות.
תנאי קבלה
תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו״ל בתחום מדעי החברה, מדעי ההתנהגות, מדעי הרווחה והבריאות או משפטים, בממוצע סופי של 80 ומעלה בלימודי התואר הראשון.
ראיון קבלה (בהתאם לצורך).
מועמדים המגיעים לתחום הקרימינולוגיה מתחומי דעת אחרים יידרשו קורסי השלמה, אשר ייקבעו בהתאם לרקע האקדמי שלהם. סטודנטים שיוטלו עליהם קורסי השלמה יתבקשו להשלימם בציון ממוצע של 80 ומעלה במהלך סמסטר א’.
רשימת קורסי ההשלמה:
– מבוא לקרימינולוגיה (4 נ"ז)
– מבוא למערכת המשפט הישראלית (2 נ"ז)
*ועדת הקבלה רשאית לבקש קורסי השלמה נוספים בהתאם לרקע האקדמי של המועמד/ת
- מועמדים בוגרי אוניברסיטאות מוכרות מחו״ל וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחויבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה-GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון. לפרטים נוספים, יש לפנות לתקנון לימודים לתואר שני.
- התאמתם של בוגרי תואר ראשון מתחומים אחרים המבקשים להתקבל לביה״ס תישקל על בסיס פרטני בהתאם לנתוניהם.
- מועמד בעל תואר ראשון ממוסד להשכלה גבוהה, ששפת ההוראה בו אינה עברית, חייב לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על ידי האוניברסיטה, כתנאי לזכאותו לתואר.
משך הלימודים
משך הלימודים לתואר השני הוא שנה אקדמית אחת אשר פרושה על-פני שלושה סמסטרים עוקבים.
תכנית הלימודים כוללת יום לימודים מלא בימי שלישי וחצי-יום לימודים מקוונים בימי רביעי (סמסטר ב' ו ג' בלבד).
מסלולי הלימוד
מסלול ב׳: מסלול עם בחינת גמר (ללא תזה)
המסלול כולל שיעורים פרונטאלים בהיקף 36 שעות שבועיות סמסטריליות (שש"ס) , הגשת שתי עבודות סמינר וכן עמידה בבחינת גמר אינטגרטיבית.
הרכב הציון הסופי:
שתי עבודות סמינריוניות 30%
ציוני יתר הקורסים 50%
בחינת גמר אינטגרטיבית 20%
סטודנטים יחלו את לימודיהם בתכנית במסלול ב׳ בלבד.
סטודנט אשר יבקש לעבור למסלול א’ (עם כתיבת תזה) יידרש לגבש מסמך הצהרת כוונות, להציג הסכמת מנחה להנחייתו בתזה, לסיים בהצלחה סדנה לכותבי תזה במהלך סמסטר ב’ ללימודיו ולקבל את אישור יושב ראש הוועדה הבית-ספרית לתואר שני לנושא המחקר , עד סוף סמסטר ב’ ללימודיו.
מסלול א׳: מסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית-תזה
היקף המסלול 36 שש"ס: שיעורים פרונטאלים בהיקף 32 שש"ס, הגשת עבודת סמינר, ביצוע מחקר והגשת עבודת גמר מחקרית (תזה) שתזכה ב 4 שש"ס.
הרכב הציון הסופי
עבודה סמינריונית 15%
ציוני יתר הקורסים 35%
עבודת גמר מחקרית-תזה 50%
מבנה הלימודים
תוכניות ההתמחות מורכבות מהתמהיל הבא:
קורסי חובה: משותפים לשתי תוכניות ההתמחות.
קורסי ליבה בהתמחות : במסלול ב' יש ללמוד קורסי התמחות ליבתיים בהתאם לתכנית ההתמחות.
תכניות הלמודים בקרימינולוגיה הינן מובנות. עם זאת, ורק לאחר קבלת אישור מראש התכנית, יורשו סטודנטים ללמוד קורס אחד שאינו ליבתי בהתמחות אחרת במסגרת בית הספר/הפקולטה למשפטים.
פירוט תוכנית הלימודים
קורסי
חובה (לכלל תלמידי ביה"ס):
קורסים היקף בשש"ס
היבטים פסיכולוגיים ופסיכופתולוגיה 4
שיטות מחקר וסטטיסטיקה 4
סוגיות מתקדמות בפנולוגיה 4
סוגיות מתקדמות בויקטימולוגיה 4
תיאוריות מתקדמות בקרימינולוגיה 4
מחקר איכותני בקרימינולוגיה 2
שיקום במערכות כופות 2
——————————–
סדנת תלמידי מחקר (לתלמידי מסלול א' בלבד) 2
ביצוע מחקר (לתלמידי מסלול א' בלבד) 4
פירוט קורסי התמחות
חקר פשיעה, משפט וחברה
משטרה ואמון הציבור 4
קרימינולוגיה כאן ועכשיו–סמינר 4
קרימינולוגיה רדיקלית ושינוי חברתי-סמינר 4
חקר פשיעה והתמכרויות
נוער בסיכון- עבריינות והתמכרות 2
עבריינות מין, פתולוגיה והתמכרויות 2
התמכרויות במאה ה- 21 – סמינר 4
מדיניות כלפי שימוש בסמים-סמינר 4
יום אוריינטציה
כל הסטודנטים נדרשים להשתתף ביום האוריינטציה אשר יתקיים לפני תחילת שנת הלמודים הראשונה.
*ייתכנו שינויים בקורסים בהתאם לאילוצי מערכת/נסיבות שונות. קורסי ההתמחות יילמדו לסירוגין בהתאם לשיקולים אקדמיים.
תכניות לימודים מיוחדות
תכנית משותפת: תואר שני בקרימינולוגיה לתלמידי תואר ראשון במשפטים
במסגרת התכנית יכולים תלמידי משפטים שסיימו את לימודי שנה א' ושנה ב’ להשתלב בלימודי תואר שני בקרימינולוגיה, במידה והשיגו ציון ממוצע של 80 ומעלה.
מועמדים יוכלו ללמוד את קורסי ההשלמה הנדרשים על-ידי בית-הספר כתנאי לקבלה, יוכלו המועמדים ללמוד כבר בשנים הראשונות (שנים א’, ב’) ללימודי המשפטים או שיורשו להשלימם במהלך הסמסטר הראשון של התואר השני.
לימודי ההשלמה ייחשבו במסגרת מכסת קורסי הבחירה הלא-משפטיים אותם רשאים תלמידי הפקולטה למשפטים ללמוד במסגרת לימודי התואר הראשון. בכפוף לעמידה בתנאים המפורטים להלן, ניתן ללמוד, במקביל ללימודים בשנים ג’ וד’ בפקולטה למשפטים, את הקורסים הנדרשים לקבלת תואר שני במסלול ב’ בקרימינולוגיה.
עמידה בכלל דרישות הפקולטה למשפטים ובית-הספר לקרימינולוגיה מאפשרת קבלת תואר ראשון במשפטים ותואר שני בקרימינולוגיה.
תנאי קבלה לתכנית
(א) מסיימי שנה א׳ ושנה ב׳ בלימודי התואר הראשון במשפטים בממוצע של 80 ומעלה.
(ב) השלמת קורסי השלמה בקרימינולוגיה לא יאוחר ממהלך סמסטר א' של התואר השני בציון ממוצע 80 ומעלה:
מבוא לקרימינולוגיה
פסיכולוגיה לקרימינולוגים
מבוא לסטטיסטיקה/שיטות מחקר
(ג) קבלת אישור זכאות לתואר שני בקרימינולוגיה מותנית בקבלת אישור זכאות לתואר הראשון במשפטים.
מסלול לימודי מחקר מקדים
מסלול לימודי מחקר מקדים מיועד לתלמידים אשר סיימו לימודיהם לתואר שני במסלול ללא כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה) או שסיימו לימודים בתחום שונה מתחום המחקר בו הם מתעתדים להמשיך את לימודיהם.
תנאי קבלה ודרישות המסלול
ממוצע משוקלל של 85 בלימודי התואר השני.
קבלת הסכמה בכתב מחבר סגל אקדמי להנחיית עבודת הגמר המחקרית (תזה). חובה.
עמידה בתכנית לימודים אישית, שתיקבע על-ידי המנחה ויושב ראש הוועדה הבית-ספרית.
ביצוע מחקר וכתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה). כדי להמשיך ללימודי תואר שלישי יש להשיג ציון סופי 86 ומעלה בעבודת התזה.
משך זמן הלימודים הנורמטיבי במסלול זה הינו שנה אחת בלבד.
ההרשמה הרשמית למסלול זה תתבצע אחרי מציאת מנחה וקבלת הסכמתו להנחייה.
סיום הלימודים במסלול זה אינו מהווה קבלה אוטומטית ללימודי תואר שלישי.
לימודי תואר שלישי בקרימינולוגיה
מחקר לתואר שלישי (דוקטורט) בתחום הקרימינולוגיה ניתן לבצע במסגרת הוועדה הכלל-אוניברסיטאית לתלמידי מחקר, המעוגנת ברשות ללמודים מתקדמים.
תנאי הקבלה מפורטים בתקנון לימודי תואר שלישי. לפרטים נוספים יש לפנות למדור לימודי דוקטורט ברשות ללימודים מתקדמים.