110 שפה וספרות צרפתית
חוג לימודים למ״א
ולימודים לתואר דוקטור לפילוסופיה
חוג לימודים למ״א
יו״ר ועדת המ״א: פרופ׳ שחר ברם
מטרת הלימודים
מטרת לימודי התואר השני היא העמקה והעשרת לימודי התואר הראשון בספרות הצרפתית, הכשרה לפרש ולערוך ביקורת עצמאית של טקסט או קורפוס ספרותי והכשרה למחקר בנושא התמחותו של התלמיד.
תנאי הקבלה
תלמיד יתקבל ללימודי התואר השני על סמך שני קריטריונים:
1 .ציון סופי משוקלל בלימודי התואר הראשון בחוג לשפה וספרות צרפתית של 80 לפחות וציון של 80 לפחות בחוג השני לתואר בוגר, כשבעבודת הסמינריון שנה ג׳ קיבל את הציון 80 לפחות, וציון סופי בלימודי לשון 80 לפחות.
2 .ראיון אישי עם יו״ר הוועדה החוגית ללימודים מתקדמים בחוג לספרות עברית והשוואתית. במקרה הצורך, יוטלו על התלמיד השלמות כתנאי לקבלתו.
3 .מועמדים בוגרי אוניברסיטאות מוכרות מחו״ל וכן בוגרי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחוייבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה– GRE או בלימודי השלמה במסגרת התואר הראשון.
מסלול אישי
לימודי התואר השני בשפה וספרות צרפתית, במסגרת החוג לספרות עברית והשוואתית, יתאפשרו רק במסלול אישי.
המסלול מאפשר לתלמיד ללמוד תחום מרכזי אחד בספרות צרפתית, שבו הוא מעוניין להתמחות. בנוסף על התלמיד ללמוד קורסים בספרות עברית והשוואתית וקורסים מחוגים אחרים.
במסלול זה התלמיד מחוייב במכסת שעות לימוד כמו במסלול א׳ בחוג לספרות עברית והשוואתית ובכתיבת עבודת גמר מחקרית (לא מחוייב שתכתב בשפה הצרפתית).
תוכנית הלימודים תיבנה על-ידי יו״ר הוועדה החוגית של החוג לספרות עברית והשוואתית בשיתוף מנחה עבודת הגמר המחקרית, ותקבל את אישור הדיקן ללימודים מתקדמים.
הטיפול האקדמי והמנהלי בתלמידים ייעשה באמצעות החוג לספרות עברית והשוואתית.
לימודים לקראת תואר שלישי (.Ph.D)
יו״ר ועדת הדוקטורט: פרופ׳ דינה שטיין
תנאי קבלה
כל בעל תואר שני (מ.א). בשפה וספרות צרפתית או בלשנות צרפתית מאוניברסיטה בארץ או מכל אוניברסיטה מוכרת בחו״ל רשאי להגיש את מועמדותו לוועדת הדוקטורט של החוג לספרות עברית והשוואתית, בתנאי שהממוצע הכולל בתחום לימודי הספרות או הבלשנות הצרפתית הוא 90 לפחות ובתנאי שסיים את עבודת הגמר המחקרית בציון 86 לפחות.
מועמדים מוסמכי אוניברסיטאות מוכרות מחו״ל וכן מוסמכי אוניברסיטאות בעלות שלוחות בישראל, אשר פועלות באישור המועצה להשכלה גבוהה, יחוייבו לעמוד בהצלחה בבחינת ה–GRE.
משך הלימודים
משך הלימודים לתואר השלישי הוא ארבע שנים, והוא מחולק לשני שלבים: שלב מחקר א׳ ושלב מחקר ב׳.
שלב מחקר א׳: משך הלימודים בשלב מחקר א׳ לא יעלה על שנתיים מתחילת סמסטר הלימודים בו התקבל התלמיד (כולל חופשת הסמסטר/הקיץ). במהלך תקופת לימודים זו, ולא יאוחר מסוף השנה האקדמית הראשונה, יידרש התלמיד להשלים את הצעת המחקר, לקבל את אישור המנחה להצעה ולהגישה לעיון הוועדה החוגית, וכן לעמוד בדרישות אחרות שהוטלו עליו על ידי הוועדה החוגית.
שלב מחקר ב׳: משך הלימודים בשלב מחקר ב׳ יהיה פרק הזמן שבין סיום שלב מחקר א׳ ועד ארבע שנים מתחילת הסמסטר בו התקבל התלמיד ללימודי תואר שלישי. במהלך תקופת לימודים זו, יידרש התלמיד להשלים את כתיבת עבודת הדוקטור, לקבל את אישור המנחה (והוועדה המלווה אם מונתה), אישור הוועדה החוגית, וכן להגישה לרשות ללימודים מתקדמים לצורך שיפוט.
מבנה הלימודים
ועדת הדוקטורט החוגית תקבע לכל מועמד את תכנית לימודיו בהתאם להישגיו הקודמים ולתחומים שהוא כיסה בלימודי המ.א. שלו.
התלמיד יחויב במיכסת לימודים בהתאם לדרישות המנחה ויו״ר הוועדה החוגית ללימודים מתקדמים.
בקשת הקבלה שתופנה לוועדה החוגית תכלול:
1. קורות חיים בעברית ובאנגלית
2. הצהרת כוונות בעברית ובאנגלית חתומה ע״י המנחה
3. תקציר נושא המחקר באנגלית
4. אסמכתאות על תואר ראשון, כולל תדפיס קורסים וציונים
5. אסמכתאות על תואר מוסמך, כולל תדפיס קורסים וציונים
6. שתי המלצות מאנשי אקדמיה, אחד הממליצים יהיה מנחה התיזה
7. הסכמת מנחה בכתב